In een markt waar timemanagement, efficiency en cost reduction voorop staat, ondergaat de trainingsindustrie ook veranderingen. E-learning, mobile learning, social media en virtual training zijn buzz woorden die regelmatig op uw netvlies verschijnen. Vele nieuwe, spannende en interessante methodes die de trainingsindustrie ook laat werken aan deze veranderingen. Daarbij wordt wel een belangrijk punt vaak over het hoofd gezien. Centraal staat nog steeds de medewerker. U wilt dat uw medewerker de beste training krijgt die volledig aansluit bij zijn dagdagelijkse praktijk en zijn werk- en denkniveau. Daarom kiest PIEK voor klassikale trainingen in de vorm van classroom trainingen, met een moderne ”twist”.

In tegenstelling tot technology-based learning, focust een klassikale training zich op de behoefte van de deelnemers. Tijdens een cursus wordt er extra aandacht besteedt aan onderdelen waarbij de deelnemers meer ondersteuning nodig hebben. Deze interactie tussen trainer en deelnemer wordt in vaktermen ook wel de zogenaamde instructor-led-training genoemd. Een grotere flexibiliteit van de trainers, in vergelijking tot de starheid van een computerprogramma, zorgt ervoor dat er zelf tijdens de training nog verandering van programma-onderwerpen kunnen plaatsvinden. Verder wordt er in een klassikale training veel ervaring en kennis tussen de deelnemers uitgewisseld. Hierdoor krijgt de deelnemer een betere kwalitatief betere training en een optimale leerervaring.

Ondanks de voordelen van e-learning, zijn er ook nadelen aan verbonden. Deze nadelen kunnen een groot effect op de kwaliteit van de training hebben. Online trainingen worden meestal tijdens werktijd en op de werkplek gevolgd. Hierdoor kan er geen optimale concentratie plaatsvinden. Telefoontjes, e-mails, collega’s met vragen verstoren het opleidingsproces. Tijdens klassikale trainingen is de storingskans minimaal en kunnen de deelnemers zich volledig concentreren op de trainingsinhoud. Daarbij is de interactie met de trainer een aanvullende asset.

PIEK geeft de deelnemers de kans om zich te verdiepen in de materie en zorgt gedurende het trainingsprogramma voor discussie over de verschillende praktijk gerelateerde onderwerpen. Hierdoor is het leereffect voor de deelnemers maximaal. Samen met de trainer worden de moeilijkste problemen geanalyseerd en creatieve oplossingen bedacht. Daarbij zijn de door IPC gestelde kwaliteitscriteria het richtinggevende kader. Het face-to-face karakter van de PIEK trainingen geeft aan de deelnemers een optimale invulling van hun opleidingsbehoeften.

Uw medewerkers krijgen bij PIEK de beste opleiding op hun vakgebied. Uw organisatie heeft daar alleen maar voordeel van. Goed opgeleide medewerkers zorgen voor kwalitatief zeer goede producten. Waardoor u zeer tevreden klanten heeft, wat u weer een extra concurrentievoordeel biedt.