De elektronische verbindingsindustrie is de sector waar permanente innovatie centraal staat. En deze innovatie is uiteraard aan de kwaliteit van nieuwe producten gekoppeld. De innovatie van producten zorgt ervoor dat het leven van de consument en burger, veiliger, aangenamer en beter wordt. Of het nu gaat om innovatie op het gebied van de gezondheidszorg, waarbij de integratie van medische kennis, techniek en ICT al heel ver gevorderd is. Of om innovaties op het gebied van mobiliteit. Waar techniek, ICT en Kunstmatige Intelligentie hand in hand gaan en samen zorgen voor een duurzame toekomst.

Om de kwaliteit te waarborgen heeft IPC in samenwerking met de technische verbindingsindustrie een set van regels en standaards afgesproken. De zogenaamde IPC standaards. Deze standaards zijn logisch opgebouwd, sluiten nauw op elkaar aan en garanderen kwaliteit van de producten, het fabricage-, assemblage- en reparatieproces. Uit onderstaande cirkel blijkt hoe de IPC standaards zijn opgebouwd. Om te beginnen zijn er de standaards die betrekking hebben op het ontwerpen van de printplaten, PCB design in de vorm van de IPC-A-600. Vervolgens komen de standaards aan bod die betrekking hebben op PCB fabricage en assemblage, IPC-A-610. Verder heeft IPC ook nog speciale trainingsprogramma’s ontwikkeld, denk daarbij bijvoorbeeld aan de lucht- en ruimtevaart, de IPC-J-Std-001.

Voor de bekabeling is vervolgens ook een aparte standaard afgesproken in de vorm van IPC/WHMA-A-620. En tenslotte is er voor herstelling, reparatie en nabewerking de IPC-7711 en IPC 7721 beschikbaar.

Voor al deze IPC opleiding kunt u bij PIEK terecht. Niet voor niets is PIEK het enige bedrijf dat door IPC in Europa gecertificeerd is om alle IPC certificeringen en hercertificeringen uit te voeren.

Het gaat nog verder. PIEK heeft haar eigen PIEK opleidingen ontwikkeld. Deze geven recht op een PIEK persoonscertificaat en zijn precies zo gestructureerd als de IPC opleidingen. Alleen gaan de PIEK opleidingen vaker nog een stapje verder en gaan ze nog meer naar de praktijk van de betreffende deelnemer. Hierdoor krijgt de deelnemer aan een PIEK opleiding net dat beetje extra bagage waardoor hij nog beter in zijn werk kan worden.