Solderen komt van solidare (vastmaken); hoe een bedrijf zich met VISTA verbindt. “Ook in deze zware coronatijd ondersteunen wij het VISTA college” … aldus Ben Walls directeur van PIEK. Met genoeg warmte maak je immers een perfecte verbinding!
Pieken betekent: ”een topprestatie leveren”. Nou dat doet dit Heerlens internationaal trainingsbedrijf zeker. “Pieken” is ook straattaal voor geld. Dat in deze tijd van “pieken en dalen” niet alles om geld draait, blijkt uit de geste van JBC via PIEK International.

Het VISTA college, opleider voor onder andere technische opleidingen in Zuid-Limburg,kreeg onlangs van PIEK een mooi cadeau. Voor een sector waarin de ontwikkelingen razendsnel gaan, vormt het actueel houden van kennis en apparatuur een uitdaging. VISTA (voorheen Leeuwenborgh en Arcus) is dan ook blij met bedrijven zoals PIEK internationaal die het mbo daarin ondersteunen. PIEK is het grootste internationaal opererende opleidingscentra voor de elektronische verbindingsindustrie. Bedrijven zoals Bosch en Siemens, maar ook de specialisten van de legers van Israël en Pakistan laten hun mensen op het gebied van soldeertechnieken door PIEK opleiden. Ook VISTA-docent en onderwijskundig leider Bas Frijns werd ooit door PIEK getraind. Bas maakt bij de overdracht van het “cadeau” graag van de gelegenheid gebruik om vol trots aan Ben Walls, directeur van PIEK te laten zien wat de samenwerking met bedrijven VISTA zoal oplevert. Bas: “Wij beschikken hier over de nieuwste BMW’s en mini’s. We krijgen onderdelen en documentatie die bedrijven afstaan als onderwijsleermiddel zoals de hoog volt systemen ”. De soldeerstations die we nu van JBC via PIEK krijgen, zijn een waardevolle aanvulling voor zowel onze afdeling automotive als zorgtechniek.

ELEKTRONICA EN DE WERELD VAN PIEK (EN)
Alles wat je tegenkomt wanneer je de tv of je mobiel open maakt, maar ook de elektronische delen van vliegtuigen en satellieten, zijn de wereld waarvoor PIEK jaarlijks een paar duizend mensen gecertificeerd opleidt. Deels specialisten, maar ook trainers die hun eigen mensen weer trainen. PIEK heeft verschillende disciplines binnen de organisatie. Het certificeren op basis van de IPC-normen, maar ook consultancy, het geven van second opinions, het uitvoeren van audits etc. PIEK is niet voor niets al ruim 55 jaar binnen Europa het grootste opleidingsinstituut voor de technische verbindingsindustrie

Om de drie jaar worden de hiervoor nodige professionele JBC-soldeerstations vervangen. De leverancier JBC, die de firma PIEK daarbij ondersteunt en sponsort, stelt als voorwaarde
dat deze apparatuur na die drie jaar ter beschikking wordt gesteld aan het onderwijs. VISTA docent Pascal Gielen van de opleiding zorgtechnicus is er maar wat blij mee: “Dit is top spul…een maand geleden werden met deze apparatuur nog specialisten getraind. Nu mogen onze studenten er mee aan de slag.”
Naast apparatuur stelt PIEK ook stageplaatsen ter beschikking. Voorheen alleen hbo-studenten, maar gezien het opleidingsniveau van het VISTA-mbo zijn nu ook mbo’ers
welkom. En PIEK heeft ook regelmatig vacatures voor trainers. Deze worden dan internationaal ingezet.

VOOR MEER INFORMATIE OVER PIEK:
PIEKTRAINING.COM
Trainingen in de talen Engels, Duits, Nederlands en Frans. PIEK heeft alle IPC-licenties. Bieden maatwerk en trainen ook om het statisch elektriciteitsprobleem binnen de bedrijven aan te pakken.

OVER VISTA COLLEGE
VISTA college is een nieuwe naam in Zuid-Limburg, maar zeker geen nieuwkomer. Een gevestigde mbo-onderwijsinstelling die in 2019 is voortgekomen uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh. Klaar voor de toekomst om in de regio een breed en modern opleidingsaanbod te blijven aanbieden vanuit de kracht van samenwerking. “Limburgse krachten voor morgen ontwikkelen,” dat is onze missie.

OVER JBC
JBC biedt een totaaloplossing voor uw soldeervraagstukken. Klanten kiezen voor een JBC-product omdat men met de producten van JBC ook op lage temperaturen kan solderen, beschikken over een geavanceerd warmte systeem. De soldeerpunt wordt zeer snel opnieuw warm en gaat vijf keer langer mee. De producten van JBC zorgen ervoor dat uw productiviteit omhoog kan gaan. Verder zijn er meer dan 400 verschillende cartridge vormen beschikbaar. Uiteraard zijn de producten van JBC ergonomisch van vorm en zijn ze modulair opgebouwd. Verder beschikken de producten over een gebruikersvriendelijke menu structuur en kunnen ze zonder problemen met een pc communiceren. En JBC staat bekend om haar productinnovaties, zo koopt u steeds een state of the art product.