Als we in 2026 terugkijken naar 2016 dan denken we waarom wilde ik toen perse de nieuwe Iphone 7 hebben? Over een decennia is een smartphone niet meer het object van begeerte maar een drone. Drones zullen dan ons dagelijks leven beheersen en gemakkelijker en eenvoudiger maken. Grote ondernemingen zoals Google, Boeing, Amazon, Lockeed en anderen zijn momenteel volop aan het investeren op het gebied van de drone technologie.

Waar zullen de drones worden ingezet. De mogelijkheden zijn schier on uitputtend. Denk bijvoorbeeld aan pakketbezorging en de transportsector. Rolls Royce heeft momenteel al een strategie ontwikkeld voor de zogenaamde drone-schepen. Hierbij hoeft een boot geen bemanningsleden meer aan boord te hebben, en is er meer ruimte voor vracht. Vanuit land worden deze schepen bestuurd. Binnen een vijftal jaren verwacht Rolls Royce deze drone- schepen operationeel te hebben. Maar niet alleen zijn deze schepen geschikt voor het vervoeren van goederen, denkbaar is ook om deze schepen in te zetten voor onderzoek, gevaarvolle reddingsoperaties etc.

Ook pakketbezorging zal in de toekomst via drones gaan plaatsvinden. Deze drones zullen dan niet meer door de lucht vliegen, maar gebruik maken van het de infra structuur die een stad biedt. Het zijn een soort rijdende koelboxen, die gemakkelijk zich kunnen voortbewegen in de stad, via trottoirs etc. Ze zijn voorzien van allerlei technische snufjes, zoals camera’s etc. En alleen de ontvanger kan dan de zogenaamde koelbox openen door middel van een app. Ongeoorloofd openen geeft een signaal aan de ontvanger en de foto van de crimineel wordt meteen gepubliceerd.

Drones gaan ons leven eenvoudiger maken. Maar voor het zover is, zal de technische verbindingsindustrie nog menige hobbel moeten nemen. Belangrijk bij deze ontwikkelingen is de kwaliteit van de producten en de mensen die deze producten ontwikkelen en assembleren. PIEK, dé opleider voor de technische verbindingsindustrie, is u graag behulpzaam bij het zorgen voor deze kwaliteit. PIEK is een van de weinige IPC opleidingscentra die alle IPC opleidingen aanbiedt en tevens ook is geautoriseerd om de IPC Validiteit Service aan te bieden. Meer weten over de dienstverlening van PIEK, kijk dan op onze website