Het Fraunhofer instituut in Aken Duitsland heeft twee belangrijke pijlers waar onderzoek naar gedaan wordt. Dat is enerzijds productietechnologie en anderzijds lasertechnologie. Beide technologieën hebben heel veel raakvlakken met de technische verbindingsindustrie. Voor PIEK is het dan ook vanzelfsprekend dat er contact is met het Fraunhofer instituut en dat gekeken wordt naar de technologische ontwikkelingen die de komende jaren op de technische verbindingsindustrie afkomen.

Een toenemende mate van met elkaar communicerende apparaten en machines, de zogenaamde “vernetzung”, zal een steeds groter vlucht gaan krijgen. De interactie tussen deze apparaten, zonder dat daar nog een mens aan de past komt, zal onze toekomst zijn. Beveiliging speelt dan een steeds grotere rol.

Op het gebied van de lasertechnologie is duidelijk zichtbaar dat men in staat is steeds meer producten de maken. En in combinatie met de 3D printtechnologie zijn de mogelijkheden oneindig. Wel moet daarbij de kanttekening worden gemaakt dat de inzet van 3D printtechnologie alleen maar economisch rendabel is voor zogenaamde niche producten. Grote volumes zullen ook in de toekomst door middel van de traditionele methodes geproduceerd worden.

Voor Ben Walls, managing director van PIEK, was het bezoek aan het Fraunhofer instituut een interessante ervaring. “ Het is voor PIEK belangrijk om steeds op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen die er plaatsvinden binnen de elektronische verbindingsindustrie. Een bezoek aan het Fraunhofer instituut is dan ook logisch. We zullen dit steeds vaker doen en dan ook kijken waar we elkaar kunnen versterken” aldus Walls.

Wilt u meer weten over het Fraunhofer instituut klik dan op de volgende link: http://www.ipt.fraunhofer.de/en.html