Pokémon Go heeft al voor de nodige overlast gezorgd. Niet alleen dat er mensen gewond raakten toen ze bezig waren om de wezentjes te vangen, maar ook doordat gebruikers zonder respect voor de privacy van anderen, door tuinen, in winkels en gebouwen rondliepen om maar die ene Pokémon te pakken te krijgen. Velen vinden Pokémon Go de oplossing om de kinderen weer in beweging te krijgen en er zijn al de nodige initiatieven gelanceerd om Pokémon Go te koppelen aan andere lichamelijke activiteiten. Maar daar gaat dit artikel verder niet op in.

Wat veel mensen zich niet realiseren dat Pokémon Go een gevaar is voor de privacy. Niet voor niets heeft Niantic, de uitgever van het spel, in haar privacyverklaring staan “ absolute veiligheid van informatie kunnen we niet garanderen” Spelers van het eerste uur lopen een groot gevaar. Om te kunnen spelen moesten zij een Pokémon Go account aanmaken of inloggen via hun Google account. Hierdoor werden programma’s beschikkaar voor Pokémon Go en kreeg het spel toegang tot privacy gevoelige informatie. Denk daarbij aan GPS, waar is de speler overal geweest, de camera, wat heeft de speler allemaal gefotografeerd en waar en wanneer. Maar ook kreeg het spel toegang tot Gmail, de volledige zoekhistorie, de agenda en nog andere Google programma’s. Een ware schatkamer voor hackers. En de data zijn momenteel al beschikbaar via het darkweb.

Beveiliging in de wereld van augmented reality zal een steeds grotere uitdaging gaan worden voor de verschillende disciplines die in deze wereld acteren. Niet alleen de programmeurs van de software zijn hierbij betrokken. Ook de technische verbindingsindustrie. De kwaliteit van de hardware hangt nauw samen met de kwaliteit van de software. Samen kunnen ze ervoor zorgen dat de gebruikers van een, op augmented reality gebaseerd game, veilig hun spel kunnen spelen. Deze kwaliteit hangt heel nauw samen met de opleiding van de betreffende medewerkers. Een IPC opleiding staat garant voor kwaliteit.

Bij PIEK kunt u terecht voor ALLE IPC opleidingen. Dit is het onderscheidend vermogen van PIEK! Graag is PIEK u van dienst om ervoor te zorgen dat uw medewerkers kwalitatief de beste zijn.