DCT Cleaning, www.dct.cleaning een gerenommeerd bedrijf uit Tsjechië, dat gespecialiseerd is in reinigingsvloeistof op waterbasis, is een samenwerkingsverband aangegaan met PIEK. DCT is al ruim 15 jaar de cleaning specialist voor de elektronische verbindingsindustrie. Ze beschikken over een eigen productiecomplex in Brno.

Deze maand leverde DCT de apparatuur die PIEK gaat gebruiken tijdens haar trainingen. Jiri Urban, senior projectmanager van DCT, was een van de twee medewerkers van DCT die aan de trainers van PIEK de werking en de mogelijkheden van de apparatuur verklaarde.

De eerste kennismaking met PIEK vond vier jaar geleden plaats tijdens een seminar waar beide organisaties aanwezig waren en een presentatie verzorgden. De hernieuwde kennismaking was afgelopen jaar tijdens de Productronica in München. Daar werd de samenwerking bespreken en geëffectueerd. De reden waarom DCT gekozen heeft voor PIEK als businesspartner wordt als volgt door Jiri uitgelegd. “PIEK en DCT hebben belangrijke zaken met elkaar gemeen. PIEK is net als DCT een open en transparante organisatie, beiden zijn werkzaam voor de elektronische verbindingsindustrie, en net als DCT beschikt PIEK over gedreven en competente medewerkers”.

Rob Walls, managing director bij PIEK, ziet DCT als een professionele business partner. “DCT heeft een goed inzicht in de elektronische verbindingsindustrie, en met DCT als partner heeft PIEK aanvullende mogelijkheden om onze cursisten nog beter op te leiden voor de uitdagingen die de elektronische verbindingsindustrie ons stelt”, aldus Walls.