Sensoren zijn overal te vinden en zullen in de toekomst ons leven nog veel aangenamer gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan sensoren in lampen. Lampen die je dimt door ze aan te raken. Maar ook sensoren in machines, die aangeven wanneer bij een machine een onderdeel vervangen moet worden, of wanneer een machine een onderhoudsbeurt nodig heeft. Robots zullen in het industrie 4.0 tijdperk dit onderhoud dan gaan uitvoeren. Maar het gaat nog verder. Sensoren die worden geïmplanteerd bij mensen en de betreffende persoon voorzien van impuls of medicijn. En uiteraard mag de sport niet vergeten worden, een sensor meet veel nauwkeuriger als het menselijke oog.

Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van micromachines en het slim gebruik maken van microcontroller platforms kunnen sensoren in allerlei vakgebieden worden ingezet. Niet alleen binnen de industrie, waar tot nu toe de traditionele sensoren, zoals temperatuur-, druk-of stroommeters worden ingezet, zal overgaan op de nieuwe versie van sensoren. Ook binnen de lucht- en ruimtevaart, de auto-industrie, de geneeskunde en de robotica zullen deze nieuwe generatie sensoren de traditionele gaan vervangen. En deze zullen ons leven gemakkelijker gaan maken.

Deze ontwikkeling biedt weer een zeer uitdagende omgeving voor de technische verbindingsindustrie. Tijdig inspelen op deze ontwikkeling zorgt ervoor dat u uw concurrentie voordeel zult behouden en uitbouwen. PIEK kan u daarbij helpen en uw partner zijn in het opleiden van uw medewerkers. Kijk hier voor het actuele opleidingsprogramma.