PIEK en Weller gaan hun jarenlange samenwerking nog verder intensiveren.

PIEK en Weller werken al jarenlang nauw met elkaar samen. Weller stelt aan PIEK regelmatig diverse apparatuur voor opleidingsdoelen ter beschikking. Bijvoorbeeld op het gebied van solderen maken cursisten van PIEK gebruik van Weller soldeerstations om zich met deze apparatuur de fijne kneepjes van het handsolderen eigen te maken. En PIEK certificeert iedere twee jaar de trainers van Weller die Europawijd werkzaam zijn.

Veiligheid op de werkplek is een thema dat in heel Europa een steeds grotere rol speelt. Bij PIEK begint de veiligheid al bij de opleidingen en certificeringen. Alle cursisten van PIEK werken steeds met de nieuwste apparatuur en uitrusting. Dit geldt voor alle opleidingen en certificeringen die PIEK aanbiedt. Of deze nu regionaal, in-company of bij PIEK zelf zijn.

Bij het solderen kunnen partikels en dampen vrijkomen. Deze kunnen schadelijk of onprettig zijn voor medewerkers en het milieu. Een goede en praktische afzuiging is dus essentieel, ook tijdens de praktijkcursussen. Daarom werkt PIEK sinds kort met de “Zero Smog” damp afzuiging van Weller. Dit zijn energiezuinige en mobiele apparaten. In de opleidingsruimtes bij PIEK zijn tien van deze apparaten aanwezig. Per apparaat kunnen twee soldeerstations worden aangesloten. Op deze manier kunnen twintig cursisten gelijktijdig veilig aan hun soldeervaardigheden werken. Partikels en dampen worden bijna geruisloos afgezogen. Deze apparaten zijn energiezuinig, de opgezogen lucht wordt door een voorfilter, een fijn filter en een actiefkoolstoffilter gefilterd en kan daarna weer worden vrijgegeven.

Een tweede aspect van de Weller afzuiginstallaties is de compactheid van het apparaat. Met een gewicht van amper 9 kg is het gemakkelijk te transporteren. Voor PIEK is dit belangrijk omdat deze apparaten dan ook gebruikt kunnen worden bij de in company trainingen.

De “Zero Smog” afzuiging van Weller wordt in Europa gefabriceerd en voldoet daarmee aan de Europese wettelijke richtlijnen.

Wil u meer weten over de soldeeropleidingen van PIEK en de Weller afzuiginstallaties leren kennen, neem dan contact op met de klantadviseur, mevrouw Wendy Wings, u kunt haar telefonisch bereiken op +31 45 5703333 of per e-mail support@piektraining.com.