Ben Walls, managing director van PIEK was aanwezig tijdens een presentatie van Ralf Bigge, directeur FIR.

FIR is een non-profit, multidisciplinaire onderzoeks- en opleidingsinstelling aan de RWTH Aachen universiteit op het gebied van bedrijfsorganisatie, informatielogistiek en bedrijfs-IT. Met als doel de organisatorische basis te leggen voor het digitale industriële bedrijf van de toekomst. Door innovatieve oplossingen te onderzoeken en over te dragen aan de bedrijven, draagt de FIR bij aan het vergroten van het concurrentievermogen van bedrijven.

Dit gebeurt doordat de FIR de juiste infrastructuur heeft voor experimenteel organisatieonderzoek dat methodisch verantwoord is, wetenschappelijk ingebed en met directe deelname van experts uit het bedrijfsleven.

Momenteel ligt de focus op : Future Logistics, Smart Services en Smart Maintenance, Smart Commercial Buildings en Smart Mobility. Het instituut begeleidt bedrijven, onderzoekt, kwalificeert en geeft les op het gebied van servicemanagement, bedrijfstransformatie, informatiebeheer en productiebeheer. Als lid van de Association of Industrial Research Associations, bevordert de FIR onderzoek en ontwikkeling ten gunste van kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Sinds 2010 leidt de managing director van FIR, professor Volker Stich, ook het Smart Logistics-cluster op de RWTH Aachen Campus. In het slimme logistiekcluster maakt de FIR een tot nu toe unieke vorm van samenwerking mogelijk tussen vertegenwoordigers van onderzoek en industrie. De FIR wordt gefinancierd door de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en ondersteunt, als het Johannes Rau Research Institute.

De heer Bigge gaf een boeiende presentatie waarin hij de highlights van de FIR aan de aanwezigen vertelde. Vervolgens werd er nog een rondleiding verzorgd, waarin diverse voorbeelden van onderzoeken die de FIR voor bedrijven had uitgevoerd, of nog uitvoerde werden, getoond.

Ben Walls gaf na afloop van de rondleiding aan dat hij zeer onder de indruk was van de activiteiten van de FIR en hij zag diverse parallellen met de activiteiten van PIEK zoals het innovatief bezig zijn en maatwerk leveren voor de klant.

Wilt u meer weten over de FIR, kijk dan op: https://www.fir.rwth-aachen.de