Defensiepersoneel over de hele wereld is regelmatig te gast bij PIEK om een IPC certificering te volgen. Zowel personeel van de luchtmacht, marine als landmacht is een graag geziene gast bij PIEK. Recentelijk waren een aantal mensen van de Pakistaanse marine aanwezig in het hoofdkwartier van PIEK. Zij volgenden daar de IPC-7711/7721 CIS certificering. PIEK sprak met een twee van hen. Ejaz is verantwoordelijk voor een aantal laboratoria waar PCB’s worden gerepareerd. Waqas repareert al vanaf 1999 PCB’s en heeft er inmiddels al meer dan 1000 hersteld. Beiden geven aan dat hun werk afwisselend en interessant is. Elektronica is hun lust en leven. Ze gaven beiden een inkijk in hun dagelijks werk, waar alles draait om PCB’s.

Op de vraag waarom ze gekozen hebben voor PIEK komt er een bijna identiek antwoord. PIEK staat bekend om zijn internationaal ervaren en onafhankelijke trainers en heeft een uitstekende naam binnen defensiekringen. Het is niet de eerste keer dat men een training volgt bij PIEK. De ervaringen waren steeds zeer positief en dat is de reden waarom er weer gekozen werd voor PIEK. Verder is ook nog belangrijk dat PIEK beschikt over de meest moderne werkstations en dat PIEK alle IPC certificeringen aanbiedt.

De ervaringen die ze hebben met de trainer Stefan Walls zijn ook zeer positief. Stefan kan heel goed uitleggen en kan op de verschillende detailvragen een passend antwoord geven. Ook hun collega’s zijn zeer te spreken over PIEK.

Op de vraag welk advies hebben jullie nog voor PIEK komt een onverwacht antwoord. Het zou fijn zijn als PIEK naast de certificering ook meteen een hotel zou aanbieden als een soort package deal. Dat maakt het voor hen gemakkelijker om te komen. Het zoeken naar een goede locatie om te verblijven is moeilijk. PIEK zal deze suggestie oppakken voor de volgende keer.

PIEK bedankt beide heren en wenst hen nog een prettige voortzetting van de cursus.