In de retail komt dit steeds meer voor, op een plek terecht kunnen voor al je boodschappen. Marketeers noemen dit fenomeen het one-stop shopping concept. Ook voor de technische verbindingsindustrie is er een bedrijf binnen Europa waar dit concept van toepassing is. Namelijk bij PIEK.

Het familiebedrijf PIEK is een zeer bekende naam binnen de technische verbindingsindustrie. En niet voor niets. PIEK hanteert voor haar klanten het one-stop shopping concept.

PIEK is de enigste aanbieder in Europa die geautoriseerd is om alle IPC certificeringen en hercertificeringen aan te bieden. Van printplaat design, tot kabelboomassemblage en alles wat daarmee samenhangt. En dat niet alleen, ook kunnen bedrijven terecht bij PIEK voor een audit. Hierdoor hebben bedrijven de mogelijkheid om de specialist voor de technische verbindingsindustrie in te huren om er zeker van te zijn dat de processen conform de IPC regelgeving zijn ingericht.

Maar PIEK gaat nog verder. Ook heeft PIEK voor medewerkers die niet IPC gecertificeerd hoeven te zijn, maar wel volgens regels en richtlijnen moeten werken de PIEK-opleidingen ontwikkeld. Deze kunnen op ieder niveau worden ingezet. Zowel voor de assemblagemedewerkers als ook voor de medewerker die een verdieping nodig heeft op de IPC regelgeving.

Tenslotte kunnen bedrijven uit de technische verbindingsindustrie ook nog voor de validatie service van IPC terecht. Deze service is op zowel materiaal- als op procesniveau, ook wel QPL (Qualified Proces List), op productniveau en QML (Qualified Manufacturers List), op leveranciersniveau genoemd. Door gebruik te maken van deze certificering halen organisaties concurrentievoordelen.

PIEK wordt daarom niet voor niets: Your knowledge provider for the electronics industry genoemd.