Vijf medewerkers van de Pakistaanse marine volgden een IPC opleiding bij PIEK. De marine neemt regelmatig deel aan vredesmissies van de NAVO en zorgt hierdoor voor de veiligheid van het internationale scheepsverkeer. Voor meer informatie hierover kunt u op de volgende website kijken. https://www.paknavy.gov.pk

Rehman Khurram, Shahroon Aslam, Khalique Ahmed, Megboob Ahmed en Humayo Shafiq waren bijna een week lang te gast bij PIEK voor een IPC opleiding en ruilden hun werkplek in Pakistan in voor de opleidingsruimte in het hoofdkwartier van PIEK in Heerlen.

PIEK: Waarom hebben jullie voor PIEK gekozen?

Aslam Shahroon gaat op deze vraag in. “ We hebben een zeer goede indruk van PIEK, en van de trainer en de kennis die de trainer heeft over de verschillende onderwerpen. Alles wat wij hier leren nemen wij mee terug naar ons werk en geven deze kennis weer door aan al onze collega’s”.

Ahmed Khalique vult aan, “ het is een hele eer voor ons om door een professionele MIT gecertificeerde trainer als Ron getraind te worden. Wij leren heel erg veel van hem, en hij is zeer up to date met praktijkvoorbeelden etc.”.

PIEK: Was het eenvoudig om een hotel te vinden?

Ahmed Mehboob reageert op deze vraag, “ Zo eenvoudig was dit niet. Het hotel dat op de website van PIEK staat vermeld was inmiddels vol geboekt, maar gelukkig hebben we nog een hotel in de buurt kunnen vinden”.

PIEK: op onze website staat een brochure met daarin wetenswaardigheden over deze regio. Daarin kunnen jullie mooie restaurants vinden, maar ook interessant plekken om naar toe te gaan. Mochten jullie nog tijd overhebben dan is Maastricht of Valkenburg aan de Geul wellicht interessant om te bezoeken.

“ We hebben niet zoveel tijd, maar we gaan nog naar Maastricht en misschien ook nog naar Valkenburg” aldus Mehboob.

Shafiq vult nog aan. “Onze vlucht gaat vanaf Amsterdam, voor een volgende keer zou het fijn zijn als we erop gewezen zouden worden bij onze boeking dat het ook mogelijk is om via een andere plaats te vliegen”.

PIEK: in een straal van 100 kilometer bevinden zich acht vliegvelden, waarvan er een aantal lange afstandsvluchten kunnen ontvangen. Naast Amsterdam is dit ook Düsseldorf, Brussel, en Keulen. Dit zou wellicht voor een volgende bezoek een optie kunnen zijn.

Als we vragen naar de usp’s van PIEK dan geeft Khurram Rehman daar zeer stellig een antwoord op.

“ Pakistan is een land in ontwikkeling, we hebben nog niet het niveau bereikt van het westen. We moeten nog heel veel zaken leren en leren te werken volgens bepaalde standaards. PIEK is daarvoor voor ons de aangewezen partner. Niet alleen omdat PIEK alle IPC trainingen kan aanbieden, ook staan de trainers van PIEK bekend om hun internationale kennis en kunde, en weten alle ins en outs van de IPC opleidingen. PIEK is voor ons globaal dan ook de partner waar wij mee willen werken”.

PIEK: hebben jullie al een abonnement op onze Engelstalige nieuwsbrief? In deze nieuwsbrief worden de wijzigingen die IPC doorvoert in de diverse opleidingen vermeld, staat steeds de meest actuele trainingskalender en verschijnen er regelmatig artikelen of interviews met mensen die werkzaam zijn binnen de elektronische verbindingsindustrie.

Alle vijf de deelnemers willen graag een abonnement op de nieuwsbrief. PIEK bedankt de aanwezigen en wenst hun alvast een goede terugreis en hoopt hen binnenkort weer te mogen ontmoeten tijdens een van de IPC trainingen.