Euromex Microscopen bv is een toonaangevende fabrikant van microscopen en gerelateerde optische instrumenten. Sinds de oprichting in 1966, is Euromex uitgegroeid tot een eersteklas leverancier van biologische en stereomicroscopen. Wereldwijd is Euromex actief in meer dan 120 landen via distributeurs, leveranciers en agenten. Een breed scala aan klanten zoals scholen en educatieve instituten, klinische- en onderzoekslaboratoria en industriële klanten maken gebruik van Euromex microscopen. Euromex Microscopen bv is een dochteronderneming van Euromex Optics Group bv, een holding van bedrijven actief op het gebied van optische instrumenten en hoge precisie optische en opto-mechanische componenten.

PIEK en Euromex hebben een aantal overeenkomsten. Ze zijn beide in de jaren 60 opgericht (PIEK in 1965), zijn beiden spelers van wereldniveau en zijn beiden wereldwijd vertegenwoordigd. Niet voor niets werken Euromex en PIEK ook al jaren samen. Ben Walls van PIEK; “ de microscopen van Euromex zijn voor onze IPC-trainingen van onmisbaar belang, doordat ze een grote vrijheid geven om ermee te werken, de microscopen die wij van Euromex gebruiken hebben een werkafstand van 23 cm en zijn daardoor voor bijna iedereen in de technische verbindingsindustrie inzetbaar.”

Danny van Schagen, Area Sales Manager voor Nederland en Duitsland bevestigt dit. “De door PIEK bestelde en mede door Euromex gesponsorde BE.1812 stereomicroscopen van de BE-50 serie hebben verwisselbare objectieven die gemonteerd zijn in een slede. Ze worden veelvuldig gebruikt in de industrie. De belangrijke karakteristieken van deze stereomicroscopen zijn een grote scherptediepte en extra lange werkafstand. Dankzij deze karakteristieken zijn deze microscopen ideaal voor soldeerwerkzaamheden, kwaliteitscontrole enzovoort. Een 44 cm flexibele arm met ledverlichting zorgt ervoor dat het object van alle kanten belicht kan worden en de zware, metalen voet zorgt voor stabiliteit.”

“Als Euromex werken heel graag samen met PIEK omdat PIEK heel hoog staat aangeschreven binnen de technische verbindingsindustrie en dat niet alleen in Nederland, maar ook in Europa en zelfs wereldwijd. Iedere klant die ik spreekt, heeft altijd wel een positief verhaal over de kwaliteit van de trainers van PIEK.”

“Verder hebben wij voor al onze klanten ook onze academie waar ze terecht kunnen als ze vragen hebben over onze producten. Je kunt er terecht voor instructiefilms, veel gestelde vragen etc. De academie is een omgeving die momenteel stevig aan het groeien is en die wij vanuit Euromex momenteel steeds meer aan het vullen zijn” sluit Danny zijn verhaal af.

Wilt u ook kennis maken met de microscopen van Euromex tijdens een training bij PIEK, neem dan contact op met de klantadviseur, mevrouw Wendy Wings, u kunt haar telefonisch bereiken op +49 241 9435956 of per e-mail sales@piektraining.com