Engineers van Rockwell Collins worden al jarenlang door PIEK IPC gecertificeerd. Afgelopen periode waren diverse medewerkers van Rockwell Collins in het hoofdkwartier van PIEK aanwezig voor een IPC certificering.

Rockwell Collins is zeer bekend in de luchtvaartindustrie. Zij produceren veel artikelen voor de luchtvaart van stoelen, de-icingsystemen, zuurstofsystemen tot ovens. Voor een compleet overzicht van de producten die Rockwell Collins u kan leveren kunt u op de volgende webpagina terecht. http://www.rockwellcollins.com

Joost, electronic engineer, was een van de medewerkers van Rockwell Collins die aanwezig was voor de IPC training IPC PCB Designer Certification CID, en hij was zo vriendelijk om mee te werken aan dit interview.

PIEK: Welke ontwikkelingen heeft u de afgelopen jaren gezien binnen uw vakgebied? Joost is daar zeer uitgesproken over, “ ons onderdeel is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van ovens voor in vliegtuigen. Voor ieder vliegtuigtype kunnen wij een gecertificeerde oven leveren. Wat we zien is dat de afgelopen jaren niet alleen maar naar de functionaliteit wordt gekeken, maar dat ook het design belangrijker is geworden.”

PIEK: we lezen en horen heel veel over 3D printen, hoe zie jij deze ontwikkelingen binnen jouw werk? Joost, “ Ik zie het 3D printen nog niet de PCB vervangen. Wij gebruiken een 3D printer al jaren voor het prototypen. Hierbij is dit een heel goed hulpmiddel, waar wij graag gebruik van maken.”

PIEK: Jullie zijn al ruim 15 jaar klant bij ons, kun je iets vertellen waarom de keuze op PIEK is gevallen? “ PIEK is een gevestigde naam binnen de elektronische verbindingsindustrie. Vanuit Rockwell Collins worden de medewerkers steeds naar PIEK gestuurd. De trainers kennen de IPC regels uitstekend en kunnen de IPC stof op heel heldere en duidelijke manier inzichtelijk maken. Daarnaast beschikt PIEK over meerdere diensten, waarvan de consultancy afdeling bij mij ook bekend is.”

PIEK: Wat zou u nog willen toevoegen aan dit gesprek? Joost, “ het is een interessante training en ik kan PIEK bij iedereen aanbevelen.”

PIEK bedankt Joost voor het interview en wenst hem veel succes met het examen.