Productronica 2019 kende 44.000 deelnemers meer dan 1500 standhouders en 44 verschillende landen waren er vertegenwoordigd. Een gigantisch succes aldus Rob Walls van PIEK. We zien dat het aantal deelnemers en het aantal bezoekers blijft groeien. PIEK was samen met IPC ook aanwezig op de Productronica. Niet alleen om de nieuwste snufjes op het gebied van de elektronische verbindingsindustrie te bekijken maar ook om als jurylid te fungeren bij de IPC Hand Soldering Competition “beste handsoldeerder”

Zowel Rob als Stefan Walls vormden de jury tijdens deze kampioenschappen. Er waren twee wedstrijden. Op dinsdag en woensdag vonden de beste handsoldeerder van Duitsland plaats. De winnaar van deze wedstrijd kwalificeerde zich als laatste deelnemer voor de wereldkampioenschappen die op de donderdag plaats vond. Op de donderdag streden de beste 17 van de wereld tegen elkaar om te kijken wie zich de beste handsoldeerder van de wereld mag noemen.

“De verschillen waren minimaal, ook dit jaar waren de deelnemers weer van grote klasse” geeft Stefan Walls aan. De winnaars van de beste handsoldeerder van Duitsland kunnen een prijzengeld verdelen van 300 euro voor de eerste prijs en 200 c.q. 100 euro voor de tweede en derde prijs plus nog diverse prijzen die door verschillende sponsoren beschikbaar waren gesteld. Mevrouw Pauline Duval van de firma Thales DMS in Frankrijk was de winnaar van de beste handsoldeerder van Duitsland. Op de donderdag was de spanning bij de finalisten voelbaar. Iedereen was gefocust om de beste handsoldeerder van de wereld te worden. De heer Indra Setiawan van de firma PT. SIIX EMS uit Indonesië werd de winnaar van de wereldkampioenschappen en mag zich dus tevens de beste handsoldeerder van de wereld noemen. Hij nam een prijzengeld van 1000 euro in ontvangst met nog diverse prijzen die door verschillende sponsoren beschikbaar waren gesteld.

Rob Walls, “Productronica is een belangrijke beurs voor iedereen die werkzaam is in de technische verbindingsindustrie. Alle nieuws wordt tijdens deze beurs getoond. We zien ook dat veel van onze klanten aanwezig zijn en onze stand bezoeken. Verder hebben we gesproken met een aantal potentiële nieuwe klanten die aangaven dat ze via hun netwerk over de kwaliteiten van PIEK gehoord hadden en graag met ons kennis wilde maken. Als PIEK zijn we hier zeer blij mee, vooral omdat we er steeds naar streven om onze klanten een full service concept aan te bieden. Namens PIEK willen wij ook nog de winnaars van harte feliciteren en hopen deze in 2020 weer terug te mogen zien”.