Oorlogen, we worden er niet graag aan herinnerd. En toch zien we dagelijks de gevolgen van de oorlog in Syrië via TV en andere mediale kanalen. Oorlog is tegenwoordig niet meer, wie heeft het grootste leger en de meeste wapens. Oorlog bestaat tegenwoordig al uit cyberaanvallen, guerrilla acties en menselijke bommen. De technologische ontwikkelingen gaan op dit gebied echter verder. In dit artikel willen wij graag enkele trends, waarmee de defensie industrie geconfronteerd zal worden, toelichten.

Aanvallen op de menselijke psyche.

Al vanaf de jaren 50 is er onderzoek gestart in zowel Rusland en de Verenigde Staten naar wapens die ingezet kunnen worden om de menselijke brein te beïnvloeden. Dit zijn zogenaamde elektromagnetische wapens waarmee bepaalde delen van het cognitieve brein uitgeschakeld kunnen worden. Door middel van laag frequentie straling kan invloed worden uitgeoefend op de hersencellen en verander je mensen in spreekwoordelijke zombies, die precies doen wat jij graag wil.

Drukgolven die je doof maken.

We kennen allemaal het kanon in de kersengaarde dat om de zoveel minuten een luide knal afgeeft en daardoor de vogels verjaagd. Een vergelijkbaar iets is al jaren geleden ontwikkeld geworden door de wapenindustrie. De zogenaamde Thunder Generator. Deze werkt op dezelfde manier als het kersenkanon. Alleen zijn de gevolgen anders. Door gebruik te maken van de zogenaamde pulse detonatie technologie kunnen er ruim honderd ontploffingen per minuut worden gerealiseerd. De schokgolven die hierdoor veroorzaakt worden, kunnen binnen een afstand van 50 meter de trommelvliezen van mensen opblazen. En ben je zelfs binnen een straal van 10 meter, dan zijn de gevolgen desastreus. Hersenen en longen komen onder een zodanige druk te staan dat je een gruwelijke dood sterft.

Cyborginsecten zijn de spionnen van de toekomst.

Een andere ontwikkeling die het mogelijk maakt om insecten in te zetten bij oorlogsvoering is het zogenaamde DARPA project. Bij dit project wordt in het centrale zenuwstelsel van de larf van een insect een elektrisch circuit geïntegreerd. Nadat de insect volgroeid is, is het voor de mens mogelijk om de insect radiografisch te besturen. Hierdoor kunnen insecten, zonder dat ze opgemerkt worden, spionage activiteiten verrichten.

Kogels die mensen volgen.

Net als de raketten die bewegende doelen volgen en deze dan uitschakelen zijn er al .50 kogels ontwikkeld die zodanig geprogrammeerd zijn dat ze een bewegend doel kunnen volgen en uitschakelen. Door de inzet van deze techniek kan iedereen een scherpschutter worden.

Technologische verbindingsindustrie.

De technologische verbindingsindustrie is ook in deze tak van sport vertegenwoordigd. En de beschreven ontwikkelingen zijn maar een topje van de ijsberg. Al deze ontwikkelingen bieden een uitdaging aan de elektronische verbindingsindustrie. Niet alleen maar op het gebied van veiligheid, ook op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. PIEK, kan u, als de partner voor de elektronische verbindingsindustrie, hierbij helpen. Kijk op de website https://piektraining.com of bel direct +31 45 570 33 33.