Graag nodigen wij u uit voor de 2018 IPC dag met het centrale thema “begrijpen van fouten verbeterd de betrouwbaarheid” op 6 december in ’s-Hertogenbosch.

Samen met IPC Amerika organiseert PIEK een bijeenkomst die in het teken van de foutanalyse van PCB’s staat. Sprekers vanuit de NASA, IPC en PIEK leiden u door een interessant, interactief programma. Centraal thema van de keynote spreker is: Het begrijpen van fouten zal leiden tot een betrouwbaarder product.

Thematiek

De thematiek van deze IPC dag wordt door de heer Bhanu Sood, commodity risk manager assessment engineer van NASA Goddard Space Flight Center diepgaand besproken. Een breed pallet van fout mechanismen en hun impact op het functioneren van PCB’s onder stress omstandigheden komt aan bod. Bhanu zal inzomen op welke manier deze mechanismen gekoppeld kunnen worden aan de manier waarop PCB materialen worden geselecteerd, hoe PCB’s worden ontworpen, geproduceerd, getest en gebruikt in de praktijk.

Deze workshop geeft u een handleiding met betrekking tot de selectie criteria voor het kiezen van een methode om mogelijke foute mechanismen te identificeren. Deze criteria zijn gebaseerd op ervaringen uit het verleden en hoe door een systematische aanpak van de fout analyse van de PCB ervoor kan zorgen dat deze in de toekomst niet meer plaats gaan vinden. Het is een eenmalige kans voor mensen die dagelijks bezig zijn met PCB’s om bijgepraat te worden over dit onderwerp door een expert.

Keynote spreker

De heer Bhanu Sood is commodity risk manager assessment engineer aan het NASA Goddard Space Flight Center. De heer Sood is verantwoordelijk voor de ontwikkelingen met betrekking tot de betrouwbaarheid van alles wat te maken heeft met PCB’s die gebruikt worden in alle apparatuur voor zowel voor de lucht- en ruimtevaart alsook de randapparatuur binnen NASA.
In het verleden was meneer Sood directeur van het laboratorium CALCE (Center for advanced life cycle engineering) van de universiteit van Maryland. Hij heeft twee patenten op zijn naam staan en hij is auteur van honderden papers, presentaties en technische rapporten etc.

Details

Datum: 6 december
Locatie: Fletcher Hotel-Restaurant ’s-Hertogenbosch, Burgemeester Burgerslaan 50, 5245 NH Rosmalen
Prijs: Gratis, het aantal plaatsen is beperkt, wacht daarom niet te lang met inschrijven.
Registratie: Aanmelden kan vanaf nu via: ipc-day@piek.email

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 09.30 – inloop en inschrijving
  • 10.00 – Welkomstwoord Rob Walls, Master IPC trainer MIT en door de heer Philippe Léonard, directeur IPC Europa
  • 10.30 – Keynote spreker Bhanu Sood, NASA risk assessment engineer, lezing over aansprakelijkheid en oorzaak en gevolg, overzicht van fouten mechanismen en analysetechnieken van fouten
  • 12.30 – Lunch en gelegenheid tot netwerken
  • 13.30 – Vervolg keynote spreker Bhanu Sood, NASA risk assessment engineer, lezing over aansprakelijkheid en oorzaak en gevolg, overzicht van fouten mechanismen en analysetechnieken van fouten
  • 14.30 – «Verontreiniging van PB’s en PBA’s», Rob Walls, Master IPC trainer MIT
  • 15.30 – Conclusies en actualisering van de EU-wetgeving in aantocht – de heer Nicolas Robin, directeur van IPC Europe
  • 16.30 – Einde bijeenkomst

Voertaal tijdens de lezingen is Engels.

Zoals u kunt lezen een zeer interessant programma met sprekers die internationale expertise hebben.

Wij hopen u en uw collega’s op deze dag te mogen begroeten voor een dag vol informatie, discussies en netwerken.