Eliane Chesnais werd de winnaar van de handsoldeerwedstrijd tijdens de SMT te Neurenberg. Eliane Chesnais liet haar concurrentie achter zich en verzekerde zich voor de tweede keer deze titel. Het deelnemersveld bestond uit 32 deelnemers die afkomstig waren uit 24 verschillende landen.

Onder het toeziende oog van jurylid Stefan Walls lieten de deelnemers zien hoe zij op basis van IPC-A-610G richtlijnen een goed functionerende elektronische assemblage in elkaar zetten. En dit alles binnen een tijdsbestek van 60 minuten.

Stefan Walls vertelde na afloop dat het een zeer spannende wedstrijd was. De deelnemers waren allen zeer gemotiveerd en gedreven en hebben zich van hun beste kant laten zien. De verschillen onderling waren niet echt groot, maar Eliane Chesnais was duidelijk de beste. Ze heeft dan ook terecht de eerste plaats verdiend. Met deze eerste plaats is een geldprijs van 300 euro verbonden en ze mag deelnemen aan de wereldkampioenschappen in november in München. Marina Bouvet, veroverde de tweede plaats en daarmee een bedrag van 200 euro.
Met de derde plaats ging Ekaterrina Stahlmann strijken. Met deze plaats was een bedrag van 100 euro verbonden.