Elektromobiliteit, iedere dag lees je daar wel weer iets nieuws over. In Aken (Duitsland) liggen de productiehallen van de e.GO, de betaalbare elektrische auto.

De productie in Aken vindt in een heel moderne hal plaats. Lasrobots zul je er niet in aantreffen. E.GO heeft de digitalisering van het productieproces tot een ware kunst verheven. Via een zeer vergaande digitalisering, waarbij al gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die 5G biedt, wordt het productieproces zeer strak geregisseerd. Het daadwerkelijke montagewerk gebeurd nog door mankracht. Echter dit is vele malen efficiënter en goedkoper dan het hebben van complete montagelijnen zoals bij de grote autofabrikanten.

Ben Walls, managing director van PIEK, was aanwezig tijdens een bezichtiging van de productiehallen. Hij was onder de indruk van datgene wat hij zag. “Hier bij e.GO zie je de mogelijkheden die de elektronische verbindingsindustrie allemaal kan bieden en realiseren”. “Ongelofelijk op welke manier men hier inmiddels gebruik maakt van de digitalisering zoals we deze in industrie 4.0 kennen.” “Ook de manier waarop bij e.GO inmiddels gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van 5G zijn fenomenaal.” “De huidige auto-industrie kan hier nog veel van leren, vooral op het gebied van ontwikkeling en de daarmee gepaard gaande kostenbesparing.” “Wij, als PIEK, zien het enorme potentieel van de know how die momenteel al bij e.GO aanwezig is, en werken graag mee aan deze ontwikkelingen.”

Om u alvast enkele impressies te geven van de e.GO treft u bij dit artikel enkele foto’s aan. Interessant om te weten is dat er al ruim 3500 exemplaren van de auto waren verkocht, voordat er een geproduceerd werd. En voor de prijs van 12000 euro in Duitsland, is dit de goedkoopste elektrische 4-persoonsauto die momenteel op de markt te krijgen is. Ideaal voor woon-werk en stadsverkeer. Met een actieradius van 100 tot 150 kilometer en een topsnelheid tussen de 100 en 130 kilometer is de e.GO een serieus alternatief voor menige kleine auto met een verbrandingsmotor.

Kijk ook eens op de website: https://www.e-go-mobile.com