Altijd opnieuw zijn er vragen of onduidelijkheden met betrekking tot de geldigheid van IPC certificeringen. Hoe lang zijn ze geldig? Wat als er niet tijdig een hercertificering heeft plaatsgevonden? Waarom is eigenlijk een hercertificering noodzakelijk?

IPC certificeringen zijn in de huidige wereld van de elektronische verbindingsindustrie noodzakelijk. Standaards die algemeen geldig zijn, wereldwijd erkent en waarmee gewerkt wordt door goed opgeleide medewerkers is inmiddels plicht. Veel opdrachtgevers verwachten dat hun producten volgens de geldige standaards geproduceerd worden. En
omdat onze wereld steeds kleiner wordt, is het werken met IPC standaards een succesvolle methode om miscommunicatie te voorkomen. Alle partijen spreken dezelfde taal als men werkt conform de IPC standaards.

Heeft een medewerker een IPC certificering, dan heeft deze certificering een beperkte geldigheidsduur. Normaal gesproken twee jaar. Dan is het noodzakelijk om deel te nemen aan een hercertificering. Soms vraagt een organisatie zich af waarom is dit noodzakelijk? De hercertificering dient ertoe om de kennis op te frissen en te verdiepen. In de tegenwoordige tijd, waar dagelijks veranderingen plaatsvinden, in een branche die gekenmerkt wordt door deze veranderingen is het noodzaak dat de medewerker steeds voorzien is van de meest actuele kennis en kunde. Daarvoor is hercertificering noodzakelijk. Door hercertificering kan de organisatie garanderen dat de medewerkers steeds op de hoogte zijn en werken volgens de actuele IPC standaards. Want ook de standaards worden steeds geactualiseerd. Rust roest zegt men, en dat geldt ook voor kennis.

De kracht van de herhaling ligt in de hercertificering van uw medewerker.