De oorlog in de Oekraïne lijkt voorlopig nog niet voorbij. Hoe erg dit ook is. Landen en hun politieke leiders leveren inmiddels veel wapens richting de Oekraïne. En dat niet alleen, ook de budgetten voor defensie worden weer op peil gebracht. En de NAVO heeft Rusland inmiddels tot de grootste bedreiging benoemd voor Europa.

Al deze ontwikkelingen hebben invloed op de producenten en toeleveranciers voor de defensie-industrie. Wapens zijn vandaag de dag hoog ontwikkelde elektronische machines, waarbij de montage moet voldoen aan zeer strenge eisen.

Niet voor niets worden daarbij dan ook de IPC-standaards gebruikt. Al deze standaards worden en zijn ontwikkeld samen met de industrie. Hierdoor worden steeds de laatste en modernste feiten verwerkt in deze standaards. Zodoende zijn fabrikanten steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen afnemers erop vertrouwen dat de kwaliteit gewaarborgd is.

IPC heeft een aantal standaards die belangrijk zijn voor fabrikanten en toeleveranciers. Deze zijn pragmatisch in vijf hoofdcategorieën in te delen; te weten printplaat design, printplaat fabricage, printplaat assemblage, printplaat reparatie en rework en tenslotte draad en kabelboom technieken. Deze vijf hoofdcategorieën zijn te vinden in de bijbehorende IPC-standaards, zoals: de IPC-2220 serie, de IPC-A-600, de IPC-A-610, de IPC-7711/7721, de IPC/WHMA-A-620, etc.

PIEK, als mondiaal opererend trainingsinstituut voor de elektronische verbindingsindustrie, is al jarenlang partner van de producenten en toeleveranciers binnen de defensie-industrie. Bedrijven weten PIEK steeds vaker te vinden. Niet alleen omdat PIEK alle IPC-trainingen kan aanbieden, maar ook omdat de trainers zeer ervaren zijn en hun internationaal opgedane ervaring delen met de cursisten.

Wilt u ook de unieke PIEK ervaring beleven, neem dan vandaag nog contact op met onze klantadviseur, mevrouw Wendy Wings. U kunt haar telefonisch bereiken op +31- (0)45-570 33 33 of per e-mail support@piektraining.com.