Hotraco ontwikkelt innovatieve automatiseringssystemen die klanten helpen de beste resultaten te behalen voor dier, gewas en mens. Hotraco biedt totaaloplossingen voor vier segmenten. Deze vier segmenten zijn; Hotraco Agri, Hotraco Horti, Mooij Agro en HG Industrial.

Bij Hotraco Agri is de core business is het regelen, aansturen en monitoren van stalprocessen voor de pluimvee- en varkenshouderij. Van ventilatie en klimaatregeling, voer- en waterregeling, dierweging, verlichting en eiertelling tot farm management.

Hotraco Horti zit in het segment van het verbeteren van de gewasgroei en het optimaliseren van bedrijfsactiviteiten. De kernactiviteit is het aansturen, beheersen en monitoring van alle kasprocessen. Van ventilatie en klimaatbeheersing, irrigatie- en waterregulering, tot management en energieverdeling.

Bij Mooij Agro staat gewasbewaring verbeteren en bedrijfsvoering optimaliseren centraal. Dit is veel eenvoudiger met de complete automatiseringsoplossingen van Mooij Agro. De corebusiness is het regelen, aansturen en monitoren van bewaarplaatsen voor volle grond gewassen. Van ventilatie en klimaatregeling tot gewaskwaliteitsbeheer, energiemonitoring en bewaarmanagement.

Als laatste tak van sport is Hotraco ook partner voor industriële bedrijven in de vorm van HG Industrial. HG Industrial is als System Integrator meer dan 40 jaar een toeleverancier voor productiebedrijven, machinebouwers, E-installateurs en groothandels. Met de automatiseringstechniek ontwikkelt Hotraco oplossingen voor de industrie. Het projectbureau van Hotraco stelt zichzelf elke dag ten doel om de klanten zowel zekerheid als volledige ontzorging te bieden rondom technische automatisering.

Verder beschikt Hotraco over een eigen Development Centre en Productie Faciliteit waarmee zij markt gestuurde oplossingen kunnen leveren aan elke klant. Dit maakt Hotraco tot een uiterst klantgericht en markt gestuurd bedrijf.
Verder is Hotraco ook interessant voor het onderwijs. Samenwerking met studenten vindt Hotraco erg waardevol. Regelmatig zijn zij opzoek naar stagiaires van MBO tot WO.
PIEK sprak met Chris Peters van Hotraco. De heer Peters is al ruim 15 jaar klant bij PIEK. Op de vraag welke associaties roept het bedrijf PIEK bij u op? Geeft hij als antwoord; Betrouwbare en integere firma waar we graag zaken mee doen. Ik heb alleen maar goede ervaringen met PIEK. Gemotiveerde trainers, die internationale ervaring hebben, alles is altijd uitstekend geregeld.” Als ik PIEK zou aanbevelen bij anderen komt dit doordat je met PIEK steeds heldere afspraken kunt maken, de trainers zijn goed en gaan in op de specifieke casussen die je aandraagt.” “Wat jammer is dat IPC soms de zaken aanpast. Gelukkig is PIEK dan zo flexibel en zorgt ervoor dat wij als klant daar bijna geen last van hebben.” De laatste cursus die medewerkers van Hotraco succesvol hebben gevolgd is de IPC-A-610. Door het steeds tijdig laten certificeren van medewerkers geeft Hotraco een kwaliteitssignaal af aan haar klanten.