Euromex Microscopen bv is een toonaangevende fabrikant van microscopen en gerelateerde optische instrumenten. Sinds de oprichting in 1966, is Euromex uitgegroeid tot een eersteklas leverancier van biologische en stereomicroscopen. En sinds 2016 een zeer gewaardeerde partner van PIEK.

Wereldwijd is Euromex actief in meer dan 120 landen via distributeurs, leveranciers en agenten. Een breed scala aan klanten zoals scholen en educatieve instituten, klinische- en onderzoekslaboratoria en industriële klanten maken gebruik van Euromex microscopen

Euromex Microscopen bv is een dochteronderneming van Euromex Optics Group bv, een holding van bedrijven actief op het gebied van optische instrumenten en hoge precisie optische en opto-mechanische componenten

Euromex legt zich toe op het leveren van kwaliteitsproducten. Dit is de reden waarom de afdeling kwaliteitscontrole de microscopen na productie controleert op optische, mechanische, elektrische kenmerken en de algemene verschijning alvorens de microscopen voor verzending worden goedgekeurd. Elke microscoop heeft zijn eigen set van kwaliteitsnormen en specificaties waaraan moet worden voldaan alvorens goedkeuring. Alle normen worden vastgelegd in ons ISO 9001: 2015 kwaliteitssysteem. Zeer belangrijk is ook dat Euromex al het mogelijke doet om reserveonderdelen voor alle microscopen op voorraad te hebben voor een periode van 20 jaar.

PIEK sprak met de heer Danny van Schagen, Area Sales Manager bij EUROMEX Microscopen. Euromex Microscopen levert al vanaf 2016 microscopen aan PIEK. Hierdoor kunnen cursisten steeds werken met top-of-the-bill microscopen. Als we de vraag stellen aan de heer van Schagen waarom PIEK, komt er meteen een heel duidelijk antwoord. “Piek is een toonaangevend bedrijf op het gebied van trainingen voor de technische verbindingsindustrie. Ze beschikken steeds over de meest moderne apparatuur en werken voor veel internationale bedrijven.” PIEK is een uitermate professionele organisatie waar wij als Euromex graag mee samenwerken”. Op de vraag hoe ziet u de ontwikkelingen binnen uw eigen branche antwoord meneer van Schagen; “Digitalisering is het toverwoord, we gaan steeds verder op dit gebied en als Euromex lopen ook op dit onderdeel voorop”.

Euromex en PIEK zijn bedrijven die onmisbaar zijn voor de ontwikkelingen binnen de technische verbindingsindustrie. Daarom werken deze bedrijven ook heel graag samen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en producten die Euromex u te bieden heeft, neem dan contact op met Euromex.