PIEK is altijd blij om de meningen en indrukken van klanten te horen. En PIEK verheugt zich zeer als klanten ons lof geven. Dit is voor PIEK een extra motivatie om steeds de certificerings- en hercertificeringstrajecten te verbeteren en onze dienstverlening aan te passen aan de meest recente ontwikkelingen. Ook is het een bevestiging, dat PIEK rekening houdt met de wensen en behoeften van de klanten, en op basis daarvan een langdurige, loyale klantrelatie ontstaat. PIEK is niet voor niets al ruim 50 jaar een mondiale speler binnen de elektronische verbindingsindustrie.

Graag deelt PIEK dan ook een commentaar van een van onze klanten met u:

IPC certificeringen door PIEK international

Momenteel werk ik als CTO bij Lucius&Baer Gmbh en ben in 2012 via het internet op zoek gegaan naar IPC opleidingen. En kwam toen op de website van PIEK International in Heerlen terecht gekomen. De keuze viel op PIEK omdat PIEK het complete aanbod van IPC opleidingen kan aanbieden. Van IPC-A-610, J-STD-001 tot IPC-7711/7721 en veel meer. En niet alleen op CIS (specialist) niveau maar ook op CIT en MIT (trainer) niveau worden de IPC opleidingen aangeboden.

Momenteel is er geen aanbieder in Duitsland die dit complete pakket in haar portfolio heeft. Omdat ik medewerkers intern zelf wilde opleiden heb ik gebruik gemaakt van het aanbod van PIEK om een IPC opleiding in Nederland te volgen. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch omdat het een grote fysieke afstand tussen mijn standplaats, het zuiden van München, en Heerlen is. Maar hierin is PIEK zeer flexibel. Als de fysieke afstand tussen het bedrijf en PIEK te groot is dan zijn er nog twee opties, of PIEK komt naar u toe, of u kunt deelnemen aan een regionale training bij u in de buurt.

Ik moet PIEK bijzonder complimenteren en ook haar trainers. Inmiddels hebben wij het 11 de certificeringstraject met PIEK achter de rug, waarvan negen in Heerlen en twee in Bretten (in de buurt van Karlsruhe). De eerste certificeringen waren J-STD-001E, IPC-A-610E, IPC/WHMA-A-620A en IPC-7711B/7721B met de IPC Master trainer Wim Bodelier. De kwaliteit van de trainingen is uitstekend. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom wij alle certificerings- en hercertificeringstrajecten bij PIEK hebben gedaan en zullen blijven doen. Het theoretisch gedeelte van de opleidingen wordt zeer afwisselend gedoceerd.

Daarnaast wordt, als aanvulling op de toch “vervelende” IPC presentatie, zeer goed video en beeldmateriaal gebruikt. Veel interessante praktijkvoorbeelden met de betreffende achtergrondinformatie worden besproken en de demonstratieproducten worden bekeken en beoordeeld door de deelnemers. Vragen door de deelnemers worden door de trainers uitvoerig beantwoord en onderbouwd met voorbeelden uit de praktijk.

Voor het praktijkgedeelte van de certificeringen staan steeds apparatuur klaar van de meest bekende fabrikanten. Op deze manier hebben de deelnemers de mogelijk om de diverse systemen van de diverse fabrikanten uit te proberen en te testen. De apparaten zijn steeds de meest recente modellen en in een topconditie. Ook de keuze aan praktijkmateriaal is enorm. Het aanbod van het praktijkmateriaal en de lesinhoud door PIEK gaat veel verder dan de eisen die gesteld worden door de IPC organisatie. Ik had bijvoorbeeld de extra mogelijkheid om met de Finepitch (0,4 mm) chipelelementen tot 0201 met de hand te solderen en een BGA element met een BGA reworkstation te solderen en te desolderen.

Voor het werken, inspectie en controle staan zowel puur optische als ook elektronische microscopen ter beschikking. De ondersteuning van de trainers was steeds perfect en ik kreeg veel tips en tricks geleerd, die ik goed kan gebruiken tijdens mijn werk. Vanuit deze plek dan ook bijzonder dankjewel aan de trainer Wim Bodelier.

Samenvattend kan ik een certificering bij PIEK alleen maar aanbevelen, en niet alleen omdat het hele team steeds bezig is om het niveau van de aangeboden trainingen te optimaliseren. Dat ze dat lukt kan ik bevestigen na twee hercertificeringstrajecten. Je blijft steeds nieuwe dingen leren. Mijn dank en complimenten aan het PIEK team.

Mirko Kottysch , CTO Lucius&Baer Gmbh