PIEK heeft vanaf maart 2024 via de firma Martin Gmbh haar opleidingsequipment kunnen uitbreiden met de Expert 10.6 Hybrid-Rework System 3300 W incluis bijbehorende accessoires. 

MARTIN GmbH, gevestigd in Germering, Duitsland, is een vooraanstaand bedrijf dat gespecialiseerd is in rework en dispense techniek. Sinds de oprichting heeft MARTIN GmbH een reputatie opgebouwd voor innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid in elektrotechnische en elektronische industrie Met een toegewijd team van professionals streeft het bedrijf ernaar om geavanceerde oplossingen en hoogwaardige producten te leveren die voldoen aan de evoluerende behoeften van de markt en de tevredenheid van hun klanten te waarborgen. De locatie in Germering dient als een centraal knooppunt voor productie, ontwikkeling en distributie, waardoor MARTIN GmbH een strategisch voordeel heeft in het bedienen van zowel lokale als internationale markten. Met een sterke focus op innovatie en klantgerichtheid blijft MARTIN GmbH een belangrijke speler in de rework en dispense techniek en zet het zich in voor voortdurende groei en succes in de industrie. De apparatuur van Martin biedt een zeer goede prijs kwaliteit-verhouding ten opzichte van de concurrentie. Verder is het ook mogelijk om bij Martin voor speciale aanbouwdelen maatwerk te krijgen. Martin maakt op verzoek van de klant onderdelen die toegevoegd kunnen worden aan de apparatuur van Martin. Hier kun je dan ook zeggen dat er sprake is van Deutsche wertarbeit.

Deze apparatuur werd geïnstalleerd door de heer Benjamin Monschau van de firma Weißer SMT Solutions die tevens ervoor zorgdroeg dat de medewerkers van PIEK een train de trainer opleiding volgden. Als we vragen aan de heer Monschau waarom Martin deze apparatuur aan PIEK beschikbaar stelt luidt het antwoord “PIEK heeft klanten over heel de wereld en het is een hele goede reclame voor Martin om de klanten van PIEK kennis te laten maken met alle mogelijkheden die dit apparaat heeft. Klanten van PIEK maken kennis met ons apparaat en zullen daar enthousiast over worden en hierdoor krijgen wij ook weer nieuwe klanten. 

Naar aanleiding van de ontvangst van deze apparatuur zullen wij gedurende al onze BGA-trainingen waaronder de Qualified Rework & Repair Specialist of Bottom Termination Devices (Inclusief BGA, BTC, QFN) inzetten, verder zal deze nieuwe Martin apparatuur verder vast bestanddeel worden van onze soldeertrainingen zoals IPC-77711&7721 zoals deze in Heerlen worden gegeven.